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As outlined in Section 14 of the Elevating Device Mechanic Policies & Procedures Document, available at 
www.tssa.org, Out of Province apprentices, who are enrolled in an accredited training program in their 
home jurisdiction, may apply for an Elevating Device Mechanic-In-Training Out of Province Certificate 
Transfer.  

At a minimum, the following documentation must be submitted to the Elevating Devices Training and 
Certification Department. To assist you in initiating the process, a checklist detailing the steps has been 
provided below.  

1) A letter indicating your request.

2) Training Programs/Courses:
• Applicants must submit proof of completion for the 24-hour safety training program.
• Note:

o A copy of the course certificate of completion is mandatory.
o The Director will review and may accept a declaration of apprenticeship training in an

alternative format approved by TSSA.

3) A completed Application for an Ontario Certificate of Qualification.
• Including the $81.00 Certification Fee.

Applicants who follow the above procedure can expect a response from TSSA within 3 business days.  

Please submit all documentation via email to: certandexams@tssa.org, or via courier to: 

Elevating Devices Training and Certification Department 
345 Carlingview Drive 
Toronto, ON 
M9W 6N9 

http://www.tssa.org/
https://www.tssa.org/en/elevating-devices/resources/Documents/ED-C-of-Q.pdf
mailto:certandexams@tssa.org

